Info utile

Thermoenergy SA

     Acte necesare pentru eliberare aviz amplasament:

- cerere cu numele si numarul de telefon al solicitantului avizului

- copie certificat de urbanism sau aviz de principiu

- memoriu tehnic

- copie certificat de inregistrare a societatii pentru persoane juridice

- 2 planuri de incadrare in zona

- 2 planuri de situatie

     Tarife:

- persoana fizica – 231,81 lei /un aviz/ plansa trasata A4 sau A3

- persoana juridica – 270,45 lei /un aviz/ plansa trasata A4 sau A3

Documentatia pentru eliberarea avizelor se poate depune si la punctul de incasare al Thermoenergy din str. Trandafirilor 1, in spatele magazinului Luceafarul.

Pentru relatii se poate apela numarul de tel. 0234 585050 - interior 150.

Thermoenergy SA

REPARTITOARE

SURSA :  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/obligativitatea-montarii-repartitoarelor-de-caldura-in-apartamente-amanata-cu-un-an-1762047

 

Obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente - amânată cu un an

07.12.2021 13:19

Românii trebuie să-și monteze repartitoare până la 31 decembrie 2022.

Camera Deputaţilor a decis, luni, amânarea cu un an, până la 31 decembrie 2022, a obligativităţii montării repartitoarelor de căldură în apartamente pentru individualizarea consumurilor de energie. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

Deputaţii au adoptat în acest sens proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.184/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.121/2014 privind eficienţa energetică, cu amendamente, informează Agerpres.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, se arată în proiectul adoptat de Cameră.

În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit", mai prevede textul adoptat.

În Legea 121/2014 se prevedea că aceste repartitoare trebuiau montate până la 31 decembrie 2021.

„Amendamentul de amânare a obligativităţii montării de repartitoare pentru românii care sunt în sisteme centralizate de încălzire este un amendament pe care l-am depus şi a fost susţinut de întreaga Comisie pentru industrii. În contextul creşterii preţurilor şi la energie, şi la gaze este important să nu impunem costuri suplimentare pe umerii românilor şi iată că montarea acestor repartitoare ar genera costuri în plus şi mai ales nemontarea lor ar fi generat amenzi între 500 şi 1.000 de lei”, a declaraat deputatul USR Cristina Prună, citată de Agerpres.

Editor : Mihnea Lazăr

Thermoenergy SA

     19 October 2020

     Emisiile de carbon generate de încălzirea rezidențială pot fi reduse drastic dacă Europa va impune interzicerea noilor instalări de centrale cu ardere a gazelor si petrolului până cel târziu în 2030, potrivit unui cercetător danez care a condus un studiu la nivelul UE pentru decarbonizarea sectorului de încălzire si răcire, prezentat de publicatia Euractiv.

Brian vad Mathiesen este un cercetător universitar, specializat în sisteme inteligente de energie, la Universitatea Aalborg, Danemarca. Este coordonatorul principal al Heat Roadmap Europe, un proiect finanțat de UE care a dezvoltat o strategie de încălzire și răcire cu emisii reduse de carbon pentru Europa.

Thermoenergy SA

Galerie foto

Galerie foto cu echipamentele Thermoenergy SA Bacau.

Thermoenergy SA

            În conformitate cu principiile conţinute în Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, acestea sunt costuri structurate pe două componente:

     - Parte comună: - reprezintă costuri comune cu energia termică consumată în spaţiile deţinute în proprietate comună, precum şi cea aferentă instalaţiei interioare a condominiului care nu aparţine proprietăţii individuale, ci serveşte pentru distribuţia agentului termic prin mai multe locuinţe / spaţii cu altă destinaţie, alimentate de la un branşament comun, repartizându-se fiecărui proprietar în raport cu cota parte indiviză.

Thermoenergy SA

Explicatii factura

Explicatii factura

 

 1. FACTURA DE APA CALDA SI INCALZIRE
 2. Date privind furnizorul  
 3. Seria, numarul, data facturarii, data scadentei, perioada de facturare
 4. Seria facturii, cod client
 5. Date privind clientul (persoana fizica): adresa, localitatea, judetul
 6. Cod de bare reprezentand codul postal
 7. Date privind agentul economic (persoana juridica)
 8. Produse / Servicii facturate:
  • energie termica ACM
  • energie termica INC
  • penaliati de intarziere (daca este cazul)
 1. U.M. = unitatea de masura
 2. Cantitatea reprezinta cantitatea de energie termica facturata
 3. Pret unitar  fara TVA al gicacaloriei
 4. Valoarea energiei termice pentru: ACM = (9)x(10)

                                                                           INC = (9)x(10)  

                                                                           Valoarea penalitatilor (unde este cazul)

 1. Valoarea TVA = (11) x 19%
 2. Valoarea totala a coloanei (11) – suma fara TVA si valoarea totala a coloanei (12) – valoare TVA
 3. Total factura curenta: (11)+(12)
 4. Valoare ajutoare de incalzire. Aceasta valoare se scade din (14) in cazul in care se acorda ajutoare pentru incalzire
 5. Rest de plata: (14)-(15)
 6. Debit la data facturarii reprezinta soldul ramas neachitat din facturile anterioare  pana la data emiterii prezentei facturi (acolo unde este cazul)
 7. Total de plata : (16)+(17)
 8. Codul de bare valabil pentru BRD GSG – pentru plata facturii la banca BRD

 

LEGENDA:

ACM               – apa calda de consum

INC                 – incalzire 

GCAL             – gigacalorie = unitate de masura pentru energie termica

 

IMPORTANT: Datele de pe factura sunt fictive, ele reprezentand doar un model

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thermoenergy SA

          Toti proprietarii care au obtinut aprobarea debranșării apartamentelor proprietate, sunt obligați la plata energiei termice pentru încălzirea parților comune,  respectiv cota parte din energia termică consumată de instalatia de încălzire și de distribuție ce traversează spațiile comune, la care se adaugă energia termică consumată de coloanele de încălzire și de distribuție ce traversează apartamentele, în conformitate cu:

 1. Legea 325/2006
Thermoenergy SA

Ce este SACET

SACET - Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică

Pentru aglomerările urbane exista  mai multe modalităţi pentru ca sistemele de încălzire să fie cât mai ecologice şi eficiente dar practic este demonstrat că sistemele de alimentare centralizată cu energie termică, (SACET), reprezintă soluţia unei alternative convenabile, cost-eficiente și în condiții de siguranță pentru populaţia marilor oraşe.

Thermoenergy SA

Termeni de specialitate

Apartament - partea dintr-un condominiu destinata locuirii, in regim de proprietate individuala care, impreuna cu cota - parte din proprietatea comuna, constituie o unitate de proprietate imobiliara;

Automatizare - Echipament care adapteaza cantitatea de energie generata la necesarul din locuinta. Se iau in calcul in primul rand temperaturile exterioara si interioara, se compara cu valorile dorite de temperatura si se creste sau scade, dupa nevoie, cantitatea de energie livrata catre incaperile locuintei. Sistemul de automatizare dependent de temperatura exterioara si timp ( de ex. functionarea in regim de noapte ) este un factor important in obtinerea unui confort rentabil;

Informatii contact

Thermoenergy S.A.
ORC J4/882/2014 - CUI RO33620670

 • Adresa: Bacau, Str. Chimiei, nr. 6
 • Tel: 0040.234.585.050
 • Fax:: 0040.234.519.650
 • Email: secretariat@thermoenergy.ro

Galerie foto

 • poze-2014-2015-007
 • poze-2014-2015-009
 • poze-2014-2015-016
 • poze-2014-2015-018
 • poze-2014-2015-026
 • poze-2014-2015-027
 • poze-2014-2015-035
 • poze-2014-2015-036
 • poze-2014-2015-048
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii…